DeVeritas N-kull planeras till september 2022!

e: KORAD Deveritas Hardy Hunk

SE50680/2013
e: IPO/BHPI, IPOI IPOII, IPOIII, KORAD, SE B(IPO)CH, SE UCH Just Ask Yale 
u: KORAD Deveritas Dilla Darling 

HD A (index 101) helfri kull
ED 0 (index 106) helfri kull 
JLPP/NAD/LEMP - fri 
Känd Mental status
KORAD 383p

Far till Deveritas M-kull samt Garpenborg's Ö-kull. 

u: Garpenborg's Mona

SE35870/2018
e: KORAD, NORD V-19, SE V-17 Poker vom Wilden Westen 
u: Garpenborg's C'est Judith

HD A (index 105) helfri kull 
ED 0 (index 102) helfri kull 
JLPP hereditärt fri 
Känd Mental status 

Mor till Deveritas M-kull 

 

Kombinationen är gjord en gång tidigare med fantastiska rottweilers som resultat! M-kullen fyller ett år i dagarna och kommer att utvärderas inom kort. Det är 11 valpar i kullen som har en helt fantastisk mentalitet! 
De blev precis vad jag hade hoppats på! 
Hardy är godheten själv. En otroligt stabil pojke med fyra tassar på jorden. Han är en vänlig själ och tillika mammas pojke.
Hardy lever i en flock med tre andra vuxna hanhundar samt två tikar, varav den ena är hans kärlek Mona. Hardy har en härlig arbetsmoral och älskar att använda sin nos. Vi jobbar mestadels med specialsök vilket är hans absoluta favoritsyssla.  När det inte erbjuds något arbete ligger han helst upp och ner i sitt favorithörn i soffan... Han är en hund med stor visdom och är en väldigt inkännande hund. 
Mona är av en helt annan kaliber! Jag brukar skoja om att hon är som en pizza med extra allt! Hon är alltid med på noterna! Hon älskar att söka hon med, men hon är också ett suveränt lydnadsämne. Tyvärr tycker inte jag att det är lika roligt *ler. Men vi kör när vi har feeling :) Men hennes absoluta favoritsyssla är att springa. Ja, du läste rätt. 
Mona - born to run. Jag har aldrig tidigare haft en hund som älskar att springa som hon. Och ju fortare desto bättre! 
Henne motionerar jag numer med fyrhjulingen - och det älskar hon! Mona är en hund med mycket humor. Och intelligens. Mona har alltid en agenda - och den utgår alltid ifrn henne själv. Hon är påhittig och en skojig hund att hänga med.  Det är aldrig fråkigt när Mona är med. Mona har även en allvarlig sida som hon plockar fram när det behövs. Precis som en Rottweiler ska va! 
När Hardy och Mona bakade M-kullen blev allt väldigt tydligt för mig, då de valde varandra på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt. De hade byggt en helt annan relation till varandra än vad de har med familjens andra fyrbenta. De tar hand om varandra. De månar om varandra. De putsar varandra. Och de spenderar tid tillsammans. 
Häromdagen försvann de in i sovrummet, och när jag kikade in där låg de på sängen och tvättade varandra omsorgsfullt. Som att de ville ha lite egentid. 
Jag tror på att hundar får sköta sig sig själva när det kommer till parning. Visst finns jag till hands, men jag skulle aldrig lägga mig i. Förra gången som Hardy och Mona parade sig, fick de bestämma allt själva. Det slutade med att de parade sig åtta ggr under sju dagar. Sen var de båda mycket nöjda. Hardy var även mycket delaktig under valpningen och höll vakt och tog hand om Mona och var sedan också mycket involverad under valparnas första veckor. Han var den enda som fick vara med i valplyan till en början. 
Efter ett par veckor är samtliga av familjens hundar nannys och hjälper till. Det är fantastiskt fint att se hur mycket den nyblivna modern uppskattar den kollektiva hjälpen. Och för valparna är det guld värt! Det är en uppgift de tar på största allvar. 
M-kullen visade sig vara en mycket speciell kull på flera sätt. De ställer höga krav på sina människor och funkar inte att träna med stenåldersmetoder. Dessa valpar har ett enomt högt EQ, och de visade tidigt att de är unika valpar och att deras människor behövde vara högfrekventa. 

Intresset för den här kullen är redan stort och jag förbehåller mig rätten att välja hem till kommande små stjärnor. 
Så är du en vaken människa med stort hjärta som påbörjat din personliga resa och vill ha en följeslagare att dela livet med, är du välkommen att höra av dig till mig. Kontakt sker lämpligen vila mail: frida@dogland.se

Kullens preliminära index: HD 103 ED 104Är du intresserad av en valp ur denna kullen? Maila mig på frida@dogland.se och berätta om dig själv och vad du har att erbjuda en liten själsfrände från Deveritas.