DeVeritas L-kull planeras till juli 2020.

e: Deveritas Ivan

u: Garpenborg's Cilla

Född 2015-04-22

e: KORAD SEUCH INTUCH NORDUCH TJH Deminas Viggo 
u: KORAD Deveritas Dilla Darling 

HD B/C (index 90)
ED 0 (index 104)
JLPP - inväntar provsvar 
MH - Känd mental status 
Gk exteriör för korning 

Ivan är en kille som alla bara tycker om. Han är glad och socialt trygg med en stabilitet som jag önskade se i fler rottweiler. Han är en mycket vänlig hund som bjuder på många skratt, för humor det har han! Och tålamod... Herregud så tålamod han har. Med allt och alla! Ivan lever i en flock med fyra andra hundar, två hanar och två tikar. 
Han älskar sin boll och gör vadsomhelst för den. Att han inte är tävlad ligger helt och hållet på mig. Inte för att han inte duger, han har massa fina kvaliteter som jag gärna ser i en  tävlingshund. Han älskar att söka, och när det är motigt i söket, då plockar han fram det där som kallas pannben...
Han är även en GRYM spårhund! Och han älskar sitt specialsök. Ivan är inkörd på narkotika och sprängämnen. Vi påbörjat ID-söket.

Ivan är inte KORAD. Vi blev lovade plats på MT för tre av
I-barnen, men endast ett av dem kom med. Så därav är varken Ivan eller Inez KORADE, vilket känns jättetrist då jag är gnska säker på att de skulle haft skoj på korningsbanan. 
Ivan är röntgad med resultat C på hö höft. Det är ingen dysplasi enligt veterinären som röntgade, utan att bäckentaket inte går tillräckligt långt ut, dvs Norbergs vinkel blir inte tillräcklig. Höftkulan ligger fint och tajt i skålen och som veterinären sa: Har du otur när de läser av så får du ett C på höger, tots att det är en fin höft. 
Och otur hade vi... Men detta är ingenting som besvärar honom i vardagen överhuvudtaget.

Det jag hoppas på att Ivan nedärver av sig själv är framförallt hans fantastiska mentalitet. Hans arbetsglädje, hans vänlighet, hans trygghet, hans integritet, hans sociala skills... Ja allt! 
Ivan kommer ur gamla svenska linjer blandat med en hel del amerikanskt. 
Han är en riktigt kelgris som gärna sover i sängen och viker aldrig från  min sida. 
Han är en på miljonen, min IviPivi!!  

Född 2016-03-31

e: KORAD SEUCH LPI SPH I Haugs Andar Bure 
u: LPI Garpenborg's Lucille 

HD A (index 105)
ED 0 (index 108)
JLPP  hereditärt fri 
MH - Känd mental status 
Godkänt MT 384p

Cilla är kort och gott ett energiknippe! När andra kroknar - då växlar Cilla upp. Oavsett vad det gäller. Life happens for you! 
Hon är en glad och busig hund med mycket humor. Lite väl mycket humor om man ska tro på matte...
Hon gillar att jobba och har mer eller mindre fullföljt hela sin utbildning till tjänstehund inom hemvärnet men har av olika skäl inte gjort certprovet. 
Hon är en fullt hanterbar hund i alla situationer och gör alltid sitt yttersta. Hon har fysik som en bergsget, liten och smärt! 
Cilla är en superrolig hund som är väldigt lätt att tycka om. För hon tycker om alla! Hon är en vänlig och kelig hund som vill vara nära. Och snäll så in i bomben...
Hennes absoluta favoritsyssla är att springa. Ja, du läste rätt... Bästa belöningen är att rejsa! 
Cilla kommer ur gamla, gedigna svenska rottweilerlinjer blandat med lite amerikanskt. 

Kullen har ett preliminärt index på HD 98 ED 106.
Dessa valpar kommer inte att lämpa sig enbart för sällskap.


Varmt välkommen att kontakta mig om du är intresserad av en valp från DeVeritas!