DeVeritas N-kull planeras till våren 2022...

e: KORAD Deveritas Hardy Hunk

Född 2013-08-09

e: KORAD SeBCh SeUCh IPO I IPO II IPO III Just Ask Yale
u: KORAD Deveritas Dilla Darling 

HD A (index 101) - helfri kull 
ED 0 (index 106) - helfri kull 
JLPP/NAD/LEMP - fri 
MH - Känd mental status (se spindeldiagram nedan)
KORAD 383p
 

Hardy är en kille som alla bara ÄLSKAR! De som varit hos oss på besök, pratar bara om Hardy... Han gör intryck med sitt stora, bulliga huvud och sitt vänliga sätt. Han SER människor. (inte andra hundar, dem brukar han mest trampa på *ler*) Han är en extremt vänlig hund som bjuder på många skratt, för humor det har han! Och tålamod... Herregud ett sånt tålamod han har. Med allt och alla! Hardy lever i en flock med fem andra hundar, totalt är de fyra hanar och två tikar. Hardy är äldst. 
Han är en riktig mammagris och skulle ta ner månen för mig om jag bad honom. Han är mycket duktig med sin näsa och både spårar och söker med stor glädje. Han är tränad i specialsök och är inkörd på både narkotika och sprängämnen. ID-söket är påbörjat. Och sen är han även testad på att söka guld... Med fina resultat bör tilläggas. Dock är vägen lång att vandra om man vill bli en sk "guldhund" men framtiden får visa om vi kommer hela vägen.
Han är en lyhörd och positiv kille som vill göra rätt. Han samarbetar gärna om det ger honom honom något utbyte. Och han arbetar gärna självständigt om situationen kräver det. 
Att han inte är tävlad ligger helt och hållet på mig. Inte för att han inte duger, han har massa fina kvaliteter som jag gärna ser i en tävlingshund, men lydnad är inte hans favoritgren. Och tävling är ingenting för mig *haha
Men han älskar att söka! Och det är i nosarbetet han verkligen blommar ut! Och när det är motigt i söket, då plockar han fram det där som kallas pannben...
Han är även en duktig spårhund! Men han älskar sitt specialsök. 

Hardy har gjort ett fint MH och en fin korning. De speglar verkligen vem han är. Han är en vänlig och okomplicerad hund. Med en stor nyfikenhet. Och han har en stor kamplust. Han jobbar hellre för godis än för lek. Och han ÄLSKAR att simma!
Hardy kommer ur en helfri kull med mycket ledstarka och väl utvärderade linjer bakåt. Hans stamtavla innehåller många hundar som ligger mig varmt om hjärtat, från både Sverige, USA och Tyskland. 

Hardy är en mammagris av högsta rang som gärna sover i sängen och sitter i knäet. Han förväntar sig att man drar ut stolen åt honom vid matbordet och där ska han sitta. Inte för att tigga, utan för att vara med. Och drar man inte ut stolen åt honom så gör han det själv...
Frågar du honom, är han universums mittpunkt. Alltid. 

Hardy har två kullar sedan tidigare som verkar mycket lovande. 

u: KORAD TJH Garpenborg's Cilla

Född: 2016-03-31

e: KORAD LP1 SeUCh SPH1 Haugs Andar Bure
u: LP1 Garpenborg's Lucille 

HD A (index 100)
ED 0 index 111)
JLPP - hereditärt fri 
MH - Känd mental status (se spindeldiagram nedan) 
KORAD 384p
Tjänstehund inom försvarsmakten 

Cilla är det där lilla glädjepillret som man liksom inte kan värja sig ifrån. Hon är ALLTID glad. Alltid. 
Och hon lever livet fullt ut. Jämt! 
Hon är en hund man blir glad av. Kelsjuk till tusen och enligt henne är människorna här för att serva henne och se till att hon har det hon behöver *ler
Hon är en liten tik med en sjuhelsickes fart. Då hon är släkt med Mona (närmare bestämt Monas moster) så är även hon av åsikten att "springa är livet". 
Och hon är snäll som bara den... När hon fick sin första kull hemma hos oss för drygt ett år sedan, flyttade hon raka vägen in bland alla hundarna. Hon och Mona är ju ganska lika (läs: med lika stora egon) men det gick alla tiders! De morsade på varann och slängde sig sedan in under soffbordet och påbörjade en brottningsmatch.... Ganska häftigt att två vuxna tikar finner varann på det viset. Men Cilla är en genomsnäll hund som aldrig blir arg på någon. Hon löser det mesta med lek. 
Som mor var hon en riktig klippa! Hon värnade om de små som om hon aldrig gjort annat och var helt överlycklig när de öppnat ögonen, för då kunde de ju leka! 
Hon fick dock vänta ett par veckor till innan det blev verklighet. Men varje dag hämtade hon ben och leksaker till sina små i valplådan. 
Cilla är numer Tjänstehund inom försvarsmakten. 
När jag ser på hennes första kull, så är jag helnöjd så här långt. De är trygga, sociala, framåt, arbetsföra små vovvar. 
Ja, de är av en mindre modell faktiskt . Men det ser jag inte som nåt negativt. 
Då Cilla fick en son i L-kullen som visade sig vara döv (vår Levi) så kände jag att jag ville eliminera så många riskfaktorer som möjligt för att detta skulle upprepas. Hardy har en kull med Cillas kullsyster Judith, där samtliga är hörande, så det känns som de bästa förutsättningarna. 
Jag tror och hoppas att Cilla & Hardy kommer att lämna en snarlik kull som L-kullen och även M-kullen mentalt. 
Och än en gång får jag möjligheten att ha både mor och far med från start. What a blessing! 
 

Kullens preliminära index: ED 109 HD 100

Är du intresserad av en valp ur denna kullen? Maila mig på frida@dogland.se och berätta om dig själv och vad du har att erbjuda en liten själsfrände från Deveritas.