DeVeritas Järta Yes Please

född: 2019-03-15

e: FI CH HK3 BH AD Heizelwood Kongo 
u: DeVeritas I am Monkeybusinezz

HD A
ED 0
JLPP - Hereditärt fri 
Känd Mental status 


Som vanligt så skulle jag ju inte ha någon valp ur denna kullen... *skrattar* 
Men det gick liksom inte att motstå henne! Dels kan jag inte tänka mig två bättre föräldrar att ta en valp efter och dels för att allt gick verkligen som på räls med denna kullen!
Mamma Inez var som skapt för barnafödande och omvårdnad av de små. Och alla som känner mig vet hur mycket jag värdesätter goda mammaegenskaper. Så det var givet att lilla Järta skulle stanna!

Lilla Järta, som en gammal vis tant i en sportig kropp. Hon har stora visioner och ett gott självförtroende och hon går alltid sin egen väg. Hon är smidig som en gasell och hon älskar att springa! Fort och länge. Hon och Mona är bästa springkompisar. 
Järta var också den som först rymde ur valphagen och som sedan satte det i system. 
Notoriskt. Som liten var hon ganska arg och det kändes som att mycket var en frustation hos henne över att henns lilla klumpiga valpkropp inte riktigt klarade av att serva hennes stora planer i att erövra världen..
Nu som vuxen är hon en otroligt balanserad och vänlig hund. En enkel tik som funkar med allt och alla och i alla miljöer. Och hon har varit en fantastisk nanny till alla valpar som fötts här hemma. Hon har tagit den rollen på största allvar och skött den med stor finess. 
Hon är en sängmarodör utan dess like och sover på min mage varje natt.  Jag kryper undan och hon efter... 
Hon älskar att vara nära! 
Hon är en mycket älskvärd liten hund. 
Om allt går enligt plan så ska hon bli mamma sommaren 2023.